Bedrijven of sportteams

Centrum voor Therapie en Coaching

Samenkomen is een begin;

bij elkaar blijven is vooruitgang;

samen te werken is succes

Henry Ford

Groei, leer & ontwikkel jezelf én jouw team, jouw organisatie, met een paard als coach, een pure oordeel-loze spiegel.

De zoektocht naar leiderschap, teambinding, communicatie, vertrouwen, empathie, zelfbeheersing…conflicten, ziekteverzuim, onbewuste patronen… dit alles, en nog veel, veel meer kan worden geleerd van coaching met paarden en toegepast in allerhande ondernemingen en organisaties.

 Paarden en coaching is een van de meest opwindende en snelste manieren geworden om vaardigheden en middelen te verwerven om beter leiderschap te ontwikkelen .

Spiegelen met paarden voor bedrijven of sportverenigingen:

Wat vertelt het paard over onze communicatie en gedrag? En wat betekent dit voor onze positie binnen het team of bedrijf? Het paard reflecteert perfect het menselijk gedrag en kan op deze manier confronterend en direct behulpzaam zijn bij zelfonderzoek. Paardenspiegelen is een boeiende metafoor als het om personal coaching, zelfmanagement, zelfkennis en zelfontwikkeling gaat. Om hierdoor uiteindelijk beter op het werk, in het team of op de afdeling te kunnen functioneren.

Paarden coaching kan ook prima op een serieuze manier worden ingezet voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten en team development-processen. Het spiegelen met paarden zorgt ervoor dat mensen op een essentieel niveau met zichzelf en met elkaar in gesprek komen.

Hoe gaat het spiegelen met paarden?

Tijdens het paardenspiegelen komen de deelnemers één op één met een paard in contact. In hun ontmoeting ervaren ze communicatie in een wel zeer pure vorm. Het paard spiegelt het gedrag van de mens en de directe lessen daaruit zijn krachtig.
Het is de bedoeling dat de betreffende manager of medewerker contact met het paard maakt, het paard op zijn of haar gemak stelt en uiteindelijk opdrachten geeft. Uiteraard krijgt iedereen die dit wil ervaren een uitvoerige coachende instructie van de professionele paardencoach. Na afloop wordt op een respectvolle wijze het bereikte resultaat geëvalueerd, met persoonlijke groei als ultiem doel.

De paardencoach

Het paardenspiegelen, ook wel paarden coaching genoemd, wordt uitgevoerd door een ervaren coach. Deze paardencoach heeft naast de reguliere opleiding, een professionele opleiding tot paardencoach gevolgd en is gespecialiseerd om de uitkomsten te vertalen naar de dagelijkse situatie op de werkvloer. De coaching wordt verzorgd door de paarden van de Bosmanege.

Het spiegelen met paarden kan bij de Bosmanege Bakkeveen, een locatie waar 2 manegebakken overdekt zijn en voor in de zomer, 2 bakken buiten tot de beschikking. Bovendien is er de mogelijkheid om met het team te beschikken over een “kantine met terras met uitzicht over een van de buitenbakken. Dit kan gecombineerd worden met de prachtige natuur (bossen rondom de manege.)

WKR regeling: 100% aftrekbaar

“Spiegelen met Paarden” valt in de categorie teambuilding/training, waardoor deze buiten de WKR regeling valt en daardoor volledig aftrekbaar is voor

bedrijven.

 

Bakkeveen (toeristisch gebied) is ook geschikt om meerdaagse trainingen te doen.

Voor meer informatie mag je gerust bellen. Tel: 0516-541105

 

Dit is afhankelijk van de doelstelling. Vraag naar informatie d.m.v. een mail bosmanegebakkeveen@gmail.com of 0516-541105

Geïnteresseerd? Paard & Natuur wil dan graag in contact komen.