Onze passie zijn paarden.

Paarden zijn belangrijk is ons leven en zij hebben ons verder gebracht in persoonlijke ontwikkeling: volharding, omgaan met teleurstellingen en tegenslagen, toewijding en steeds blijven leren.  We hebben de afgelopen jaren gezien wat paarden kunnen betekenen voor mensen die problemen hebben. Bij de Bosmanege wordt therapie gegeven met paarden of pony’s. Hier zie je ontwikkelingen bij kinderen, jongeren en volwassenen gebeuren waardoor je geëmotioneerd raakt. Een autistische jongere die alleen praat wanneer hij op de rug van Bowie zit. Of een pubermeisje die niet meer naar school gaat, helemaal vast zit in haar leven die voluit gaat praten wanneer we, zij zonder zadel op de rug van Bert, door het bos wandelen.

Kinderen die zich uiten, weerbaarheid vertonen in samenwerking met paarden en zo meerdere voorbeelden die ik niet allemaal zal beschrijven

Paarden betekenen heel veel voor mensen.

 

Visie

Therapie met paarden werkt en moet bereikbaar zijn voor iedereen.

Wij willen mensen deze vorm van therapie en coaching met een paard in de natuur niet onthouden. Wij zijn er van overtuigt dat we veel kinderen, jongeren en volwassenen kunnen helpen, dat ze hun leven weer willen en durven leven. Wij willen ons specifiek richten op kinderen en jongeren omdat zij hun leven nog gaan vormen. Om alle jongeren een kans te geven om deze vorm van Therapie te kunnen doen zullen we hen financieel moeten helpen.

Landelijk, samen met andere therapeuten die werken met paarden gaan we onderzoek opzetten zodat deze vorm van therapie ook door de zorgverzekering betaald gaat worden.

Samen met vrijwilligers als “maatje” helpen met het organiseren van leuke activiteiten maakt het gevoel van “ik hoor erbij!” wat zo belangrijk is voor iedereen.

Geïnteresseerd? Paard & Natuur wil dan graag in contact komen.