Pony Power voor Kids

DOEN – ERVAREN – LEREN

Pony Power voor Kids is een unieke sociale vaardigheidscursus voor jonge kinderen, in de leeftijd van 7-10 jaar.
De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei.
De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels met pony’s, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony’s. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk en gezellig!

Pony Power voor Kids is een landelijk concept en wordt op diverse locaties in Nederland en België aangeboden.

De CURSUS:
 

Elk kind krijgt zijn/haar eigen persoonlijk Pony Power werkboek. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema’s uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen die voor een klein gedeelte tijdens de cursus worden uitgevoerd. Het kind neemt het lesboek mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Het liefst samen met de ouders en/of andere familieleden. De kracht van deze cursus zit hem voor een deel in de driehoek kind-coach-ouders. Het blijft niet bij de 2 uurtjes Pony Power voor Kids op zaterdag, het leeft door: thuis, op school en bij activiteiten buitenshuis. 

OVERIGE INFORMATIE:

De cursus is inclusief:
– 5 lessen met elk een nieuw thema: Zelfvertrouwen, weerbaarheid, grenzen aangeven, samenwerken, positief gedrag, omgaan met emoties
– een uniek eigen Pony Power werkboek;
– een diploma uitreiking;
– een kort verslag voor de ouders;
– een terugkomdag, ca. 6 weken na het einde van de cursus

Geïnteresseerd? Paard & Natuur wil dan graag in contact komen.