Meewerkende partijen

samen staan we sterker

Door de jaren heen heb ik veel goede therapeuten en coaches leren kennen. Wij zijn voor het Centrum een samenwerking aangegaan.

Hoe werkt het?
Uw (of uw team’s) coaching- of therapeutische vraag komt binnen via de mail of telefoon van het Centrum voor Therapie en Coaching met Paard & Natuur.
Daarna wordt er een actieplan geschreven waarin de coaches/ therapeuten gecontracteerd worden.
Uitvoering, bijeenkomsten en evaluaties (met andere zorgverleners, ouders etc.) worden in overleg met u gedaan.
De sessie kan eenmalig of langdurig zijn.
Voor teambijeenkomsten gaan coaches samenwerken. In overleg maken we een programma OP MAAT;  “de hei op, al dan niet met paarden”.

Jannie Russchen

Jannie Russchen

FPG instructrice

Paardrijden is een prachtig avontuur voor mensen met een beperking: zowel fysiek als sociaal. Paarden doen iets met mensen. In één van mijn lessen heb ik een jongen die alleen praat tegen Bowie. Het fijne is dat paarden niet oordelen, het maakt niet uit of je mooie rode lippen hebt of een scheve neus.

Jannie werkt als FPG (Federatie Paardrijden voor gehandicapten) instructrice bij de Bosmanege.

 

Anna Zeinstra

Anna Zeinstra

Paarden-coach

Zelf heb ik gemerkt dat het heel fijn was om met iemand te praten over waar je passies liggen, over hoe het ‘echt’ met je gaat en over wat je zelf  kan doen. Zo werd voor mij zichtbaar welke andere paden er zijn om te bewandelen. Mensen helpen om hun pad te vinden in het leven, sprak mij enorm aan. Het begeleiden van mensen naar inzicht en mogelijke verandering geeft mij dan ook veel voldoening. Zeker in combinatie met mijn andere passie, de paarden.
Olga Hartman

Olga Hartman

Paarden-coach

Het paard ziet ons als nieuw ‘dier’ in de kudde en zal ons dan ook direct scannen om te kijken wie wij zijn en of we te vertrouwen zijn. 
Paarden voelen direct aan wat de energie is van deze nieuwe kuddegenoot en of hij wel of niet in balans is.
Een paard voelt deze onbalans zowel energetisch (wat je denkt en voelt) als fysiek (wat je uitstraalt). 
Voor een paard is dat belangrijke informatie, want op het moment dat de kudde moet vluchten weten de kuddegenoten van elkaar wie er bijvoorbeeld bescherming of ondersteuning nodig heeft.